כשהיה בן 8 דרכה לראשונה כף רגלו של עמוס מנסדורף על מגרש הטניס. הוא ניגש למבחנים במועדון הטניס של אוניברסיטת ת'א – שבחנה שחקנים רבים ובררה רק את אלה בעלי הפוטנציאל הגדול ביותר. מנסדורף עלה על המגרש, נבחן, אך תוך זמן קצר למדי נמצא כלא מתאים. כך כמעט חלפה לה תהילת עולם.
אלא שמנסדורף, כמו מנסדורף, היה רק בתחילת דרכו ורחוק היה מלהתייאש. הוא ניגש למבחנים נוספים, הפעם במרכז הטניס ברמת השרון, שם כבר קיבל תשובה אחרת, והשאר היסטוריה. את אותה נחישות שאפיינה אותו כבר בתחילת הדרך, מביא איתו מנסדורף (47) לתפקיד קפטן נבחרת הפדרציה. אמנם חלפו מספר שנים מאז הפעם האחרונה בה שימש בתפקיד רשמי באיגוד הטניס, אך מעורבותו לא הפסיקה לרגע. מנסדורף נשאר מעורה בתהליכים שעבר האיגוד בשנים האחרונות, ואין ספק כי כניסתו לתפקיד הנוכחי לא תהיה זרה לו, קל וחומר לטניס הישראלי.
מנסדורף מביא איתו לתפקיד את הניסיון הרב שצבר כשחקן, כקפטן נבחרת הדייויס וכמאמנם האישי של שחקנים בסבב העולמי. הוא חווה על המגרש אינספור מצבים, מה שוודאי יעזור לתפקודו על ספסל הנבחרת. 'שמחתי לקבל עליי את התפקיד הזה', אמר מנסדורף. 'זה תפקיד חשוב, בעיקר על המגרש. כשחקן הבנתי כמה נוכחות הקפטן סייעה לי, ואני מקווה שאוכל לסייע באותה מידה לשחקניות שלנו'. כדי להמשיך את המומנטום שנוצר במפגשי הפדרציה, יתלווה מנסדורף אל השחקניות גם בחלק מהתחרויות בסבב, המתקיימות לאורך השנה, בתקווה שעבודה זאת תגיע לשיאה במפגשי הנבחרת.
למרות כל הניסיון, תהיה זאת הפעם הראשונה של מנסדורף כקפטן נבחרת הנשים, תפקיד שלדעתו לא יהיה שונה במהותו מתפקידים קודמים שמילא. 'העבודה היא בסופו של דבר אותה עבודה. אני מכיר את השחקניות, והתרשמתי מהן מכל הבחינות. אני בטוח שתיווצר דינמיקה חיובית, שאני מקווה שתבוא לידי ביטוי במשחקים'.

מנסודרף עם אסי טוכמאיר ושלמה גליקשטיין (פוטו גדי)
'כשמדובר במשחק נבחרת, בעיקר בבית, יש אווירה שונה. זאת תחושת מחויבות גדולה שאתה משחק למען הדגל. השחקניות שלנו אמנם כבר שיחקו לא אחת בבית, אבל החוויה שונה מפעם לפעם, ולצד הניסיון – ההתרגשות נותרת'.
בשנתיים האחרונות סיימה הנבחרת במקום השני והשלישי בבית. בכך, היא הצליחה להישאר בבית האירופאי אפריקני. השנה, מול נבחרות כמו פולין, רומניה וטורקיה – מדובר במשימה לא פשוטה, אך לפי הקפטן – להגרלה חשיבות פחותה: 'כל הבתים קשים וכדי לעלות חייבים לנצח נבחרות טובות. היתרון שלנו הוא הביתיות ואני מקווה שהקהל ייתן לנו הרגשה ביתית. הבית האירופאי אפריקני הוא המקום הריאלי שלנו היום. נעשה הכל כדי להישאר שם, אבל אף אחד לא מבטיח לנו את זה'.
'בכל מקרה', אומר מנסדורף, 'ניצבת בפנינו משימה קשה ומאתגרת. אני מאמין בשחקניות שלנו, אנחנו נכין אותן בצורה הטובה ביותר, וניצור את המעטפת המקצועית שהן זקוקות לה. מדובר בארבעה ימים של משחקים אינטנסיביים ואנחנו ערוכים לכך'.