השם מרכוס וויליס הפך בשבוע האחרון לשגור בפיו של כמעט כל חובב טניס ברחבי העולם. הבריטי האלמוני מהמקום ה-772 שזכה לכרטיס חופשי מהמארגנים בווימבלדון, הדהים את הספורט הלבן עם העפלה עד לסיבוב השני, שם המסע הקסום שלו נעצר מול רוג'ר פדרר.
הסיפור של וויליס הוא ללא ספק סיפור סנסציה חלומי, אולם מנבירה עמוקה בהיסטוריה של ווימבלדון ניכר כי הדשא הירוק מצליח לערער גם את ההגמוניה של הטניסאים הטובים בעולם. בדיוק לשם כך ורגע לפני שווימבלדון גרסת 2016 נכנס לשלבי ההכרעה, הכנו לכם תזכורת קצרה ומרתקת אודות כמה מהסיפורים הגדולים שידע הטורניר במשך השנים, סיפורים אליהם פשוט לא ניתן להישאר אדישים.
אגדה קרואטית: איבניסביץ' כל הדרך אל התואר (2001)
בקיץ של שנת 2000 נדמה היה שהקריירה של גוראן איבניסביץ' עומדת להסתיים. אחרי שלוש וחצי שנים שחונות מתארים, ותקופה במהלכה הידרדר עד למקום ה-136 בעולם שכללה פציעה טורדנית בכתף והפסדים שהגיעו בצרורות, הובילו את איבניסביץ' אף למחשבות על פרישה. אלא שבווימבלדון 2001 הכול השתנה. כרטיס חופשי אותו קיבל מהמארגנים בטורניר הכניס לימים את הקרואטי לספרי ההיסטוריה של הטניס העולמי, עם סיפור הצלחה קסום ויוצא דופן, במהלכו הצליח לעשות את כל הדרך עד לזכייה בתואר.
עם ניצחונות מדהימים על השחקנים הטובים בסבב דאז, ביניהם קרלוס מויה, מראט סאפין, טים הנמן ובגמר מול פטריק רפטר, העניקו לקרואטי בעל ההגשות האימתניות את התואר. וכך, מהמקום ה-125 בעולם ועם כרטיס חופשי לטורניר, הצליח איבניסביץ' (עלה לגדולה במולדתו קרואטיה לאחר שפרש מנבחרת יוגוסלביה), לעשות את הבלתי יאומן ולהגיע להישג אותו איש לא שיחזר עד ימינו אנו. מאותו יום איבניסיביץ' הפך רשמית לאגדת טניס.
תופעה ושמה ילנה דוקיץ' (1999)
עדות נוספת לסיפור סינדרלה כמו שרק ווימבלדון יודע לספק קיבלנו בטורניר הנשים של 1999, בדמותה של ילנה דוקיץ' האוסטרלית שהוכיחה את המשפט האלמותי – "זהו לא הגיל אלא התרגיל".
דוקיץ', ילידת סרביה, שנאלצה בעקבות המלחמה בבלקן להעתיק עם משפחתה בגיל 11 את מקום מגוריה ליבשת המרוחקת, הדהימה את עולם הטניס באותה שנה, כשרשמה 7 ניצחונות רצופים על הדשא הבריטי, כולל העפלה משלב המוקדמות עד לרבע הגמר.
המשוכה הראשונה עבורה הטניסאית הצעירה בהגרלה הראשית, הייתה מרטינה הינגיס המצוינת, שרק שלושה שבועות קודם לכן הגיעה עד לגמר הרולאן גארוס. אלא שהפעם הינגיס נראתה תשושה וחסרת סבלנות מול היריבה הצעירה שעמדה מולה – ילנה דוקיץ', אוסטרלית אלמונית בת 16 שדורגה דאז במקום ה-129 בעולם). זה נגמר בניצחון קליל במיוחד עבור הטניסאית הצעירה ב-2 מערכות כולל מערכה שנייה על האפס (2:6, 0:6) שהותירו את השוויצרית בהלם. דוקיץ' המשיכה את המסע החלומי על הדשא עם ניצחון יוצא דופן גם על המדורגת תשיעית, מארי פריס, עד שנעצרה בשלב רבע הגמר ע"י אלכסנדרה סטיבנסון.
ההדחה המפתיעה של אוורט בדרבי האמריקני (1983)
אלופת ווימבלדון 3 פעמים בעבר, האמריקנית כריס אוורט הגיעה לאול אינגלנד קלאב של 1983 בכושר מפלצתי. היא רשמה לעצמה זכיות בכל 3 טורנירי הגראנד סלאם שקדמו לו והוגדרה כפייבוריטית ברורה בדרך להשלמת הרצף המופלא. בדיוק מסיבה זו ההפסד שלה לקתי ג'ורדן הלא מדורגת. האמריקנית שהפסידה לאוורט בכל אחד מחמשת המפגשים הקודמים ביניהן, נחשב לסנסציוני במיוחד. ג'ורדן יצאה מהמשחק כשידה על העליונה עם ניצחון מדהים ב-2 מערכות (1:6, 6:7). על מנת לתרץ אולי את ההפסד, השמועות דיברו על כך שאוורט סבלה בלילה שלפני המשחק מכאבי בטן והקאות, אולם לכך אין כל סימוכין.
נדאל הולך הביתה כבר בסיבוב השני (2012)
נדאל שבמאזנו 2 זכיות בווימבלדון, הגיע לטורניר הדשא הגדול בעולם ב-2012 במצב רוח מרומם. השור הספרדי רשם לזכותו זכייה מס' 7 ברולאן גארוס, והתכונן לקראת גראנד סלאם נוסף. רפא שהעפיל לגמר בכל חמשת הגמרים הקודמים בווימבלדון, האמין כי שוב יוכל ללכת הכי רחוק.
אולם כבר בסיבוב השני התקוות של הספרדי נגוזו, אחרי הפסד סופר מפתיע ללוקאס רוסול הצ'כי, טניסאי תמיר ומרשים במיוחד שהצליח מהמקום ה-100 בעולם לגרור את נדאל למותחן בן 5 מערכות ולנצח בסיומו לעיני תשואות הקהל במגרש המרכזי (7:6, 4:6, 4:6, 6:2, 4:6). עבור נדאל, היה זה ההפסד המוקדם ביותר מבחינתו מאז 2005. ומה לצ'כי היה להגיד בסיום? "ממש לא ציפיתי לנצח, דברים פשוט התחברו לי".
הכישרון התאילנדי שהדהים את אגאסי (2002)
בגיל 32 ואחרי קריירה עמוסת תארים וזכיות בגראנד סלאמים, הגיע אנדרה אגאסי כאחד הפייבוריטים המובהקים של ווימבלדון 2002. אלא שרצונות לחוד ומציאות לחוד. האמריקני, שזכה בטורניר עשר שנים קודם לכן (1992), נכנע מול התאילנדי הלא מדורג בטורניר, פראדון סריצ'פאן. אלא שלא רק ההדחה עצמה הייתה מפתיעה, אלא הקלות בה התרחשה, כאשר אגאסי נראה אובד עצות כשהוא מפסיד ב-3 מערכות חלקות תוך 1:47 שעות בלבד (6:4, 7:6, 6:2).