הענות אדירה להשתלמות המאמנים עם גלעד בלום, אשר נערכה היום (שלישי) במרכז הטניס רמת השרון. יותר ממאה מאמנים הגיעו לחזות במנהל האקדמיה של ג'ון מקנרו ובמי שדורג בשיאו במקום ה-61 בעולם.
ההשתלמות, אותה יזם הצוות המקצועי של איגוד הטניס, בראשותו של שלמה גליקשטיין, נערכה למעלה מארבע שעות בהן הציג בלום נושאים מגוונים ושונים. אגב, גליקשטיין, כזכור, היה הקפטן של בלום במסגרת משחקי גביע הדייויס בשנות ה-80 וה-90.
בלום פתח את ההשתלמות עם שעה עיונית בה הציג את פילוסופיית האימון שלו בהמשך לניסיונו הרב כשחקן מקצוען וכמאמן. בהמשך התקיימה הדגמה על המגרש עם מצבי משחק שונים תוך שימוש בטקטיקות מגוונות. לאחר ארוחת הצהרים קיים בלום אימון ראווה עם ארבעה שחקנים צעירים מרמת השרון, בו הדגים אלמנטים מקצועיים נוספים.
בלום סיכם את ההשתלמות: 'הייתה היענות יפה מאוד, הופתעתי מכמות האנשים שהגיעו, הרגשתי שהיה צמא ורעב מצד החבר'ה הצעירים שבאו וקיבלתי פידבקים חיוביים. ניסיתי לעשות את זה מאוד ארצי, לדבר בגובה העיניים על דברים רלבנטיים שכל מאמן זקוק להם ביום יום, ניסיתי לעשות את זה פשוט כי אני חושב שהטניס זה ענף פשוט ולא צריך לסבך את העניינים יותר מדי.
'אני מודה לאיגוד שיזם את ההשתלמות ולמרכז שאירח אותנו פה, אני מרגיש שיש רוח חדשה שנושבת פה, יש דו שיח, יש שיתוף פעולה ומחזירים עטרה ליושנה'.
המאמנים בהשתלמות
בלום וגליקשטיין לפני ההדגמה
שוב על המגרש ברמת השרון, הפעם בתור מאמן. גלעד בלום