גלושקו גברה על קוסטובה בקלות, ישראל ב-0:1

                                                                        מאת: מערכת ONE

יוליה גלושקו, המדורגת 205 בעולם, ניצחה הערב (שישי) את המדורגת 209, אליצה קוסטובה הבולגריה 0:6 ו-2:6, במפגש הראשון מבין שלושה בין ישראל לבולגריה בטורניר הפדרציה המתקיים באילת. 

נבחרת ישראל הגיעה ליום השלישי והמכריע של התחרות, בבית בו היא נמצאת עם בולגריה, פולין ולוקסמבורג. אחרי 0:3 על לוקסמבורג, הגיע הפסד 2:1 לפולין וסיבך את העניינים.

במשחק המקביל פוגשת לוקסמבורג את פולין ורק ניצחון של הלוקסמבורגיות, בנוסף לניצחון של ישראל על בולגריה, יבטיח לנבחרת את ראשות הבית ואת המקום בשלב הבא של הטורניר. בינתיים, פולין ב-0:1 אחרי ניצחון של מגדה לינט על אן קרמר 1:6 ו-1:6.

גלושקו עשתה את שלה במשחק הראשון מבין השלושה מול בולגריה, הציגה מערכה ראשונה עם טניס משובח בדרך ל-0:6. פתיחה מהוססת של המערכה השניה הביאה לירידת מתח ולשבירה של קוסטובה, אך גלושקו חזרה לעצמה מהר והשיגה שתי שבירות בדרך ל-2:6.

במשחק השני של ההתמודדות תפגוש שחר פאר, המדורגת 11 בעולם, את צבטנה פירונקובה, המדורגת 33 בעולם. במשחק השלישי יפגשו גלושקו ופאר את פירונקובה ומגי מלייבה הוותיקה, לשעבר הרביעית בעולם, שפרשה וחזרה לשחק בפדרציה. הבולגריות נחשבות לפייבוריטיות ברורות למפגש הזוגות.

מערכה ראשונה – 0:6 לגלושקו
גלושקו פתחה את המשחקון הראשון במפגש מול בולגריה בביטחון, אבל קוסטובה התעשתה והקשתה עליה. בסוף גלושקו ניצחה במשחקון. ההמשך היה מוצלח עוד יותר, עם שבירה של גלושקו במשחקון השני, תוך כדי ניצול חוסר הריכוז של היריבה בדרך ל-0:2. הבולגריה המשיכה לא לדייק, לפגוע ברשת ולחבוט חזק מדי, מה שהעלה את גלושקו ל-0:3 קל.


יוליה גלושקו בפעולה. ביטלה לחלוטין את הבולגריה (משה חרמון)

יוליה גלושקו בפעולה. ביטלה לחלוטין את הבולגריה (משה חרמון)
 

זה המשיך בצורה מעולה וקוסטובה נראתה כמו הצל של עצמה. גלושקו היתה חדה בדרך לשבירה נוספת שהעלתה אותה כבר ל-0:4. זה המשיך עם משחקון על האפס בדרך ל-0:5.

מערכה שניה – 2:6 לגלושקו
נראה היה שההתלהבות שאפיינה את גלושקו במערכה הראשונה הצטננה מעט. במשחקון הראשון של המערכה השניה, היא נגררה לקרב עיקש מול קוסטובה. הבולגריה השיגה שבירה ועלתה לראשונה על לוח התוצאות. המשחקון הבא היה ארוך יותר, אבל בסופו הצליחה גלושקו לשבור בחזרה, אחרי שדיברה עם עצמה לא מעט, 1:1.

 


גלושקו. פתחה בצורה מהוססת את המערכה השניה (משה חרמון)

גלושקו. פתחה בצורה מהוססת את המערכה השניה (משה חרמון)
 

 

גלושקו קיבלה מעט ביטחון ושמרה על ההגשה שלה, בדרך ל-1:2, מול חוסר הריכוז המשווע של הבולגריה. בהמשך קוסטובה שמרה על ההגשה בפעם הראשונה, אבל כך גם גלושקו, שניצחה בצורה חלקה במשחקון הבא ועלתה ל-2:3.

ההמשך היה טוב הרבה יותר, כאשר גלושקו השיגה שבירה שניה במערכה וחמישית בסך הכל במשחק. עוד משחקון ממנו יצאה מהקבר העניק לה 2:5. עוד ניצחון קליל במערכה נוספת ושבירה מנטלית של הבולגריה, הביאו לגלושקו גם את הניצחון.

כתבות נוספות