אנדי רם ויוני ארליך העפילו לחצי גמר טורניר בלגרד

                                מאת: שי אלון

שחקני הזוגות, אנדי רם ויוני ארליך, עלו הערב (שישי) לחצי גמר טורניר החימר בבלגרד לאחר שגברו על הצמד הקרואטי איבן דודיג ואנטוניו ואיק 3:6, 6:2 ו-7:10 תוך שעה ורבע.

הצמד שיחזר בכך את הישגו מהשנה שעברה בטורניר וכעת המטרה שלו היא לנסות להתקדם עד התואר ואולי להתקרב בדירוג העולמי לעמדה שתוביל אותו ברגע האחרון לאולימפיאדת לונדון. 

אנדיוני השיגו שבירה ל-2:4 במערכה הראשונה ומשם המשיכו עם ההגשה ל-3:6. במערכה השנייה היו אלה דודיג ו-ואיק ששברו ל-2:4 על האפס ושברו שוב ל-2:6 בדרך לסופר טיי ברייק. רם וארליך פתחו טוב את שובר השוויון המכריע עם 0:3 ו-2:5, הקרואטים חזרו ל-5:6, אבל הנסיון של הצמד שלנו היה מכריע בסיום בדרך ל-7:10 ומקום בחצי הגמר. בחצי הגמר ישחקו אנדיוני מול  פאבלו אנדוז'ר וג'יזרמו גארסיה לופס מספרד.

לעומתם, דודי סלע סיים את חלקו בטורניר לאחר שהפסיד ברבע הגמר המקביל בטורניר הזוגות. סלע ושותפו ג'ורדן קאר מאוסטרליה, שעלו לסיבוב הזה עקב פרישת יריביהם בסיבוב הראשון, נוצחו 6:3 ו-6:3 ע'י המדורגים 2 בטורניר, סקוט ליפסקי ורג'יב רם מארה'ב בתוך 57 דקות. סלע שהודח בסיבוב הראשון ליחידים בטורניר, ידורג 1 בצ'לנג'ר החימר בפראג בשבוע הבא.

בשבוע הבא תופנה תשומת הלב לטורניר מדריד בו ישחקו כמו בגראנד סלאמים הגברים והנשים במקביל. שחר פאר, 54 בעולם, נכנסה רק ברגע האחרון להגרלה הראשית עקב פרישתה של מריה חוסה מרטינס הספרדיה. פאר הוגרלה לשחק בסיבוב הראשון מול פולונה הרצוג הסלובנית, 37 בעולם. למנצחת תחכה פרנצ'סקה סקיאבונה מאיטליה, המדורגת 11. ההגרלה היא יחסית נוחה, אבל לאור התוצאות של פאר בחודש האחרון, כל ניצחון יתקבל בברכה. ב-2010, פאר הגיעה לחצי הגמר בטורניר החובה, אחד משמונת הגדולים בסבב.

 

פאר במהלך המשחק מול שראפובה (GettyImages)

פאר. תנסה להיראות מעט טוב יותר (GettyImages)

כתבות נוספות