אימון מנטאלי??? כל מה שרצית לדעת וחששת לשאול

 
מה זה בדיוק אימון מנטאלי?

אימון מנטאלי הוא אימון של הראש. הטניסאים לומדים ומטמיעים מיומנויות וכלים מעשיים, לשליטה עצמית במחשבות, ברגשות ובהתנהגות. הטניסאים מיישמים שיטות לשינוי דפוסי חשיבה, שליטה ברמת העוררות והלחץ, שיפור יכולת הריכוז, הכנה למשחק ועוד. כתוצאה מכך, הטניסאי מסוגל לנטרל מחשבות לא רצויות, לווסת את רמת הלחץ, להרגיש ולהפגין ביטחון עצמי ולהציג את יכולתו האמיתית בצורה עקבית ויציבה ללא קשר לזהות היריב או חשיבות המשחק.

האם ענף הטניס הוא קשה מנטאלית?

בהחלט! משחק הטניס הוא ענף קשה במיוחד מנטאלית. טניס דורש דיוק רב ותזמון מושלם, שני אלמנטים שנפגעים מחוסר ריכוז קל שבקלים. הנקודות הרבות והעצירות התכופות, מספקות לטניסאי הרבה זמן מחשבה והרבה "הזדמנויות" ליציאה מריכוז ולאיבוד ביטחון. העובדה שלא ידוע כמה זמן ימשך המשחק וכי המשחק יכול להתהפך לגמרי בכל רגע, מקשה גם כן. בהרבה מן המשחקים אין נוכחות של שופט, היריב הוא הפוסק במגרש שלו עובדה שיכולה להוציא בקלות מהכלים. ומי שלא חבט כדור קליל ופשוט… החוצה, או לתוך הרשת, לא מבין כמה זה מעצבן ומתסכל!

מי צריך אימון מנטאלי?

אם אתה טניסאי תחרותי ומציג יכולת שונה בין אימון לתחרות. אם אתה מפגין חוסר יציבות ביכולת בזמן תחרות או בזמן משחק. אם אתה חושב מחשבות שליליות ומרגיש חוסר ביטחון לפני ובזמן התמודדות. אם אתה מאבד ריכוז במהלך המשחק ורמת קבלת ההחלטות שלך נפגעת. אם אתה מרגיש לחוץ מאוד לפני התמודדות חשובה. אם אתה חושש מחלק מהיריבים שלך ועסוק בהם. אם אתה טניסאי תחרותי הרוצה להשיג יתרון משמעותי על יריביו.

למה אימון מנטאלי?

לצד עבודה על מרכיבי הטכניקה והכושר הגופני, היכולת המנטאלית היא מרכיב חשוב ובלתי נפרד בבניית ספורטאי תחרותי מצליח. הטניסאי יכול להיות בעל טכניקה מצויינת וכושר נפלא, אך כשהוא לא מיומן מנטאלית, יכול להגיע למשחק חשוב או נקודה חשובה ולא להציג את היכולת האמיתית שלו. תחושות לחץ וחוסר ביטחון, חוסר ריכוז ובלבול, מחשבות שליליות וחוסר שליטה עצמית, הן תופעות שכיחות בטניס תחרותי ומשפיעות באופן ישיר וחד על היכולת של השחקן ועל תוצאת המשחק.

מה עושים באימון מנטאלי?

בפגישה הראשונה עורכים שיחת היכרות, איבחון של הטניסאי ובונים תוכנית אימון בהתאם. בפגישות עצמן אנו מדברים, צופים בסרטונים רלוונטיים, לומדים מיומנויות ומתרגלים את הטכניקות המתאימות בכלים מתקדמים. בסוף כל אימון, הטניסאי מקבל תוכנית לתרגול אישי שבועי, אותה הוא עורך כחלק מהאימון המקצועי ובזמנו הפנוי בבית. חלק בלתי נפרד מהתהליך כולל צפייה וניתוח התנהגות הטניסאי במצבי משחק שונים. לאחר סיום רצף הפגישות  וכשהשינוי מורגש ונראה לעין, מקבל הטניסאי תוכנית עבודה כוללת אישית להמשך תירגול עצמי. האימונים המנטאלים לרוב ממשיכים, אך בתדירות שונה ובהתאם לצורכי הספורטאי. רוב הטניסאים מגיעים לאימון מנטאלי תקופתי למטרת חיזוק ורענון לפני תחרויות חשובות או בזמן משבר או פציעה.  

 

האם זה באמת עובד?

עבודה נכונה ומקצועית אצל מאמן מנטאלי מוסמך ומנוסה, מניבה תוצאות ויוצרת שינוי ברור ונראה לעין תוך חודשיים שלושה בממוצע. הכלים הנרכשים מסייעים לשליטה עצמית ופרשנות נכונה יותר, גם מחוץ למגרש הטניס. הורים רבים מדווחים על שינוי לטובה גם בבית הספר וביחס לבני המשפחה. תנאי הכרחי לכניסה לתהליך מוצלח הוא, רמת בגרות מסויימת של הטניסאי, מוטיבציה אישית ורצון כנה של הטניסאי לעשות את השינוי. 

יובל לבסקי, מאמן מנטאלי לספורטאים מוסמך, מטפל ביופידבק ומומחה בעבודה עם טניסאים.

לפרטים נוספים ולהצעה מיוחדת לגולשי איגוד הטניס, הקלק כאן.

 

  

 

כתבות נוספות