הרוסי פתח עם 6:3, אך רם חזר במערכה השנייה עם 4:6. המערכה השלישית הייתה צמודה לכל אורכה וקרצב ניצח רק בשובר השוויון- 7:9.לאוהדיו של רם בארץ מדובר באכזבה כפולה- שכן במהלך המשחק, בעקבות טעות באתר האינטרנט של התחרות, נכתב כי רם ניצח ועלה לחצי הגמר. רק לאחר דקות ספורות של שמחה מצד משפחתו של רם, תוקנה הטעות.
בשמינית הגמר ניצח רם את מרקוס אהן האוסטרי 2:6,5:7. רם פתח את המשחק ברגל שמאל ונקלע לפיגור 5:1 עם נקודת מערכה לטובת האוסטרי. אלא שהישראלי, הידוע בעקשנותו על המגרש, חזר בגדול עם 5:7 והשלים את המלאכה כשניצח 2:6 במערכה השנייה.
בזוגות הודח רם בחצי גמר הזוגות ביחד עם ג'ילרמו נונז מצ'ילה. לגמר הזוגות עלה איגור סמילנסקי ביחד עם אסלן קרצב לאחר שהשניים ניצחו 4:10,6:3,1:6 את צמד שחקנים מסרביה וניו זילנד. במשחק הגמר יפגשו השניים את הצמד המדורג ארבע, מסייץ' רומנוביץ' הפולני והרקו פולנן מפינלנד שניצחו 1:6,3:6 את רם ושותפו.
נבחרת בנים 12 מראה גם היא סימנים חיוביים לקראת פתיחת האליפות בשבוע הבא. הנבחרת, שמתחרה השבוע בטורניר הכנה באיטליה, העפילה היום לחצי הגמר לאחר שניצחה את לטביה 0:2. ישי עוליאל זכה במשחק היחידים הראשון. למשחק השני עלה המדורג הבכיר בנבחרת, עומר חפץ, שלמרות הלחץ הגדול שבמעמד- השלים באופן חלק את העבודה מול המחבט מספר אחת של הלטבים עם 4:6,0:6.